Felanmälan online:

Om föreningen

Publicerat: 4 maj, 2017
Uppdaterat: 9 januari, 2024

Bostadsrättsföreningen Entitan i Solna bildades 2001, fastigheten köptes och tillträdes 2003. Föreningen har varit äkta bostadsrättsförening sedan årsskiftet 2003/2004. Fastigheten består av två åttavåningshus och en trevlig innergård. Vi har idag  ca 190 medlemmar och ca 20 hyresrätter. Utöver detta hyr vi ut butiks-, kontors- och lagerlokaler. Våra lokalhyresgäster består av bl.a. företag såsom Profisol, Solna Dental samt ett antal egenföretagare.

Vi har nära till Huvudsta strand där du kan se ut över vattnet mot Kungsholmen och Traneberg eller äta middag på Pampas Marina. Det är 5 minuters promenad till t-bana i Västra skogen eller Huvudsta Centrum.

De senaste åren har föreningen genomfört ett antal större projekt. Det gjordes en gemensamt arrangerad renovering av badrummen och balkongerna. I samband med balkongrenoveringen byggdes de också ut och glasades in. Som första bostadsrättsförening i landet har Telia installerat FiberLan/Bredband.

Under 2011 färdigställdes en modern miljövänlig sophantering med matavfallssortering.

Namn:Bostadsrättsföreningen Entitan i Solna
Postadress:Krysshammarvägen 12A
171 57 SOLNA
Org.nr.:769606-7490
E-post:styrelsen@entitanisolna.se
Registeringsbevis:Skickas f.n. endast på begäran
Fastighetsbeteckning:Entitan1, Solna kommun, Krysshammarvägen 2-22
Totalt antal bostadslägenheter:213
Varav bostadsrätter:195
Antal lokaler:20
Skattestatus:Föreningen är så kallat ”frivilligt momspliktig” för den del av verksamheten där vi hyr ut lokaler till hyresgäster som stadigvarande använder lokalen i momspliktig verksamhet. Genom den frivilliga skattskyldigheten för uthyrningen kan föreningen dra av momsen på bygg- och driftskostnader för dessa lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.
Byggnadsår:1965 – 1966